Vrouw Van den Brom haalt uit naar Johan Derksen:' Hij is een verkapte Sinterklaas'

Vrouw Van den Brom haalt uit naar Johan Derksen:' Hij is een verkapte Sinterklaas'

John van den Brom liet zich in het verleden weleens uit over het feit dat hij zich als trainer in België meer gerespecteerd voelt dan in Nederland. Marjan Andringa, de vrouw van Van den Brom, snapt die uitspraak van haar man.

‘Ik denk dat het ook zo ís. Respect is hier sowieso belangrijker. Kijk naar de coronamaatregelen: mensen zetten gewoon hun mondmasker op, klaar. In Nederland is het allemaal anti’, zegt Marjan in gesprek met HUMO.

Het weekblad haalt oude uitspraken van Nederlandse analisten naar boven en ook Johan Derksen, die Van den Brom eens “flapdrol en zeurpiet” zou hebben genoemd, komt ter sprake. ‘Verschrikkelijke vent, die Derksen!’, reageert Marjan als de naam van Johan valt. ‘Hij is een soort verkapte Sinterklaas die een lijstje heeft met namen van zijn vriendjes en een lijstje met mensen die hij niet kan uitstaan. John staat, net als pakweg Louis van Gaal, op dat tweede lijstje en kan dus bij voorbaat niks goed doen.’

De nestor van Veronica Inside blijkt niet populair te zijn in huize Van den Brom. ‘Het is gezeik uit Nederland. Mensen vragen soms: ‘Heb je dát gezien op tv?’ Maar wij kijken al lang niet meer naar die dingen.’

John van den Brom, die in het verleden wel eens aanschoof aan tafel bij VI, vertrok in 2020 bij FC Utrecht en tekende een meerjarig contract bij KRC Genk. De 54-jarige trainer leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij FC Utrecht, AZ, Vitesse, ADO Den Haag en AGOVV.

Bron: HUMO