‘Waar is Griezmann bang voor?! Een half autistisch ventje van 1 meter 50?’

‘Waar is Griezmann bang voor?! Een half autistisch ventje van 1 meter 50?’

Antione Griezmann houdt de gemoederen bezig bij FC Barcelona. De Franse aanvaller krijgt weinig speeltijd en mocht dinsdag van trainer Quique Setién pas in de 90e minuut invallen tegen zijn oude club Atlético Madrid. Dat zorgde voor ophef bij zijn familie en de Franse oud-voetballer en analist Christophe Dugarry.

De broer en vader van Griezmann ergerde zich al op sociale media aan de manier waarop Setién omgaat met de spits. Dugarry begrijpt ook helemaal niets van de keuzes van Setién, maar wijst tegelijkertijd ook naar Griezmann zelf.

'Hij heeft geen zelfvertrouwen meer, zijn optredens vallen tegen. Het klopt dat Lionel Messi hem de bal meer kan geven, maar eerlijk gezegd verbaast het mij niet. Griezmann verliest ballen en speelt daarom steeds meer op safe', aldus de analist.

'Hij heeft ook weinig in te brengen. Maar als Griezmann alleen maar naar Messi gaat kijken, worden de problemen ook niet opgelost. Hij moet met Messi in gesprek. Waar is hij bang voor?! Een half autistisch ventje van 1 meter 50? Griezmann moet eens ballen gaan tonen', legt de Franse wereldkampioen van 1998 uit.

De prestaties van Barça vallen de laatste weken tegen en Dugarry weet daar de oorzaak van. 'Setién is een hele aardige man, maar hij heeft geen niveau. Hij weet niet hoe hij het elftal moet laten spelen. Ik denk niet dat hij iets persoonlijks heeft tegen Griezmann. Hij is gewoon incompetent.'

De uitspraken van Dugarry zijn inmiddels uit de podcast verwijderd en de 55-voudig Frans international heeft via Twitter zijn excuses aangeboden.

Diego Simeone

Ook Atlético Madrid-trainer Diego Simeone begreep niets van de late wissel van Griezmann. Op de beelden was duidelijk zichtbaar wat Simeone ervan vond.

Bron: RMC Sport